Szakács OKJ, ésegyéb
Megint pár hét tömör kuss után ideje megtörni a csendet. A blogírás maga már annyira nem foglalkoztat, épp eleget írtam itt 3 és fél éven át - azért mégis néha nem árt karban tartani ezt az egykori valamit itt.
Nos szeptemberben kezdtem ezt a Taverna - Szinergia Alapítvány béli szakács-vendéglátó OKJ felnőttképzést, mondhatni igen nagy lelkesedéssel. Ez némiképp pálfordulat ugye, így az ezernyi szirszar után melyekbe mélyrehatóan leástam magam és kitanulmányozgattam fortélyait (dark, média világ, zene, vagy épp számítástechnika, és újság-blog írás, szerkesztés). Most hát legyünk szakácsok!
Az ötlet már évekkel ezelőtt megfogalmazódott ugyan - sőt egy ízben egy hajszálon múlt úgy 8 éve, hogy pont ide bejelentkeztem - csak az ajtónál visszafordultam, és elmentem inkább sörözni...:xD
No most másként történt, és mint mindenki látja szorgalommal csinálom.
Érdekes egy suli ez, - az elmélet rész az hihetetlen unalmas tud lenni, és hihetetlen mély bugyraiba megy le az ételkészítés fortélyaiba... Például a büdös faszomnak kell KÉMIA elméleten... "Ételanyagok elemzése" - na kösz... A kedves vendég az étteremben majd valószínűleg mikroszkóppal meg bakterológia vizsgálattal fogja kukkerolni, hogy mit főztem neki... Ezen belűl a fehérje illetve szénhidrát molekuláinak elemzéseit vesszük... BORZASZTÓ... Ezt a tárgyat is csak azért tehették bele, hogy a kedves hallgató minél többször megbukjon, amolyan tölteléktárgyként hogy "basszad csak meg kisfiam, majd fizesd még a pótvizsga díjakat" kb... Nos emellé az ételkészítési alapismeretek már egy fokkal jobb tárgy - számos alapanyagot (fűszerektől kezdve húsféléken át) ismerhetünk meg, valamint csoportosítván különböző ételek fajtáit (pl leveseknél híg levestől kezdve összetett leves, sűrített levesen át, ilyesmik) . A vendéglátói gazdálkodási alapismeretek tárggyal meg csak az a bajom, hogy annó korábban a Ker-Vállalkozó OKJ sulimban ezt KÍVŰLRŐL bemagoltuk már...
Nos amit a legjobban élvezek azonban, az a Szakmai gyakorlat konyhán. Háhááá! Jó nagy ipari konyha, mindenki kap egy receptet, önálló munkát kell végezni. Magyarán megfőzni ami fel van írva. Ezt én spec rohadtúl élvezem, hisz ezért is jelentkeztem, mert szeretek főzni, hejhajhuj! :)
Naaagy nehezen nyomattam is nektek pár képet az egészről - elnézést a minőségért, de a geci buzi telefonom akkora rahedli szar, hogy fel se enged gépre tölteni, hiába a kábel - így aztán (a már eleve szar minőségű fotót) fotóztam le még plussz apám digi gépével... (mármint a teló kijelzőt). Kivéve az utsó előtti kép, amiben a konyhai munkaruhámban feszítek, kuktasapkában...:xD
Lehet röhögni:)
A legutolsón meg Bíborkával vagyok aki... :) Aki csinos. Na. Többet én itt nem mondok, he!
Zajlik a meló épp gyakorlaton;)
Osztálytársaim / kollégáim
Az ott én vagyok, csak jó szar a képminőség.
Hopp, itt rotyog az én ki Erőleves Royal módra vs tojáskocsonya szeletkéim mellé:)
Utolsó kommentek